13 februari 2007

Wager markerar på nytt

Åter igen markerar Merit Wager, som länge har varit engagerad för flyktingars rättigheter under titeln Medborgarnas flyktingombudsman, att en rättvis asylpolitik kraftigt försvåras av det enorma antal flyktingar som ankommer för närvarande i kombination med det svenska regelverket.

Sverige kan inte rimligen ta emot mer än hälften av alla irakier som söker asyl inom EU. Det håller inte, och vi ser det likväl ske framför våra ögon. Tobias Billström måste handla snabbare än hittills. Artiklar i Svenska Dagbladet med en och annan förhoppning om EU-samverkan förändrar ingenting.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige borde titta på Finland som är ett föredöme vad gäller restriktivitet i flyktingmottagandet. Vem vill ha konflikten mellan Shia och Sunni förflyttad till sitt eget kvarter när svenska politiker i vanlig ordning försöker spela världssamvete.

Anonym sa...

Islamister har Sverige som bas

Att beslutet om att avlyssna svenska utlandstrafik förhalats in i det sista av sossarna är kanske inte så konstigt då man köpte sig fri från terrordåd genom att låta irakiska ambassaden sälja 27 000 pass. Nu kommer fler nyheter om hur Sverige stöder terroristerna i Irak:

UD-Rapport: Marockansk islamism infiltrerar från Sverige

2007-01-29 10:16
Enligt en artikel i den spanska dagstidningen La Razón i tisdags (den 23 januari 2007) försöker den marockanska islamismen infiltrera sig i landets militär från Sverige. Här kommer en översättning av artikeln:

De frihetsberövanden som marockansk polis gjort i Tetuán av medlemmarna i ett islamistiskt nätverk som sänder jihadister till kriget i Irak har bekräftat vilken roll gruppen har, styrd från Sverige av den f.d. officeren i den marockanska militären Ahmed Rami. Den tidigare översten – som deltog i de två försöken till militär statskupp mot Hassan II 1971 och 1972 – har i Stockholm bildat en islamistisk grupp som förfogar över en radiostation (Radio Islam) och websidor på Internet och vars syfte är att infiltrera den marockanska militära strukturen, i vilken Rami kan räkna med gamla bekanta.

Enligt källor som La Razón talat med har marockanska säkerhetstjänsten ägnat särskild uppmärksamhet åt den gripne Ahmed Sufri, en marockan med svenskt medborgarskap. Den marockanska säkerhetstjänsten har under flera månader utrett sambandet mellan den marockanska salafista-jihadismen och den rörelse som Ahmed Rami skapat. Rabat har sedan flera år anhållit hos myndigheterna i Stockholm om utlämnande av Rami, som redan är svensk medborgare och åtnjuter ställning som politisk flykting i landet. Utöver Ahmed Sufri hade polisen för avsikt att gripa Osman Jamlichi, en annan utvandrad marockan som också är bosatt i detta skandinaviska land, men som tog till flykten.

Oro har uppkommit inom Mohamed VI:s säkerhetstjänst eftersom gripandena har bekräftat förekomsten av en struktur för logistik och agerande som bara är möjlig med stöd från personer som agerar inifrån den egna poliskåren, säkerhetstjänsten och administrationen. Rabat är också övertygat om att det finns ett samband mellan salafista-jihadismen och handeln med narkotika.

Anonym sa...

Merit Wager har omvänts under galgen.Den senaste i raden av nya sverigedemokratiska medlemmar:-))