18 april 2006

Telebolagens statsfixerade taxor

Flera gånger har jag tvingats fånga hakan på dess väg ner i golvet efter att ha sprätt upp kuvertet med mobilräkningen. Det sker alltid månaden efter att jag har varit i Danmark, och upptäcker att tio sekunders samtal kan kosta sisådär 7 kr. Om någon ringer upp min telefon och den i sin tur hinner ringa upp telesvarsfunktionen innebär det ungefär 14 sekunders samtal. Om man råkar missa några samtal i Danmark - som man allstå inte själv har orsakat - kan man snabbt bli skyldig en 50-lapp.

Telebolagens priser för mobilsamtal i andra länder är helt enkelt absurda. Särskilt sjukt blir det i Öresundsregionen. Allt beror på vilken operatör telefonjäkeln behagar vänsterprassla med. Vissa danska älskare och älskarinnor är dyra i drift. Vi skåningar och öresundsbor får betala notan för att inte våra svenska moderbolag har kommit överens med danska bolag om rimliga priser när man nyttjar deras nät.

Sydsvenskan uppmärksammar företeelsen här. All respekt till telebolaget Tre, för att de har infört enhetstaxa över sundet! Nu kanske fler kan få ändan ur vagnen och inse att vi lever i EN ekonomisk region. Det finns ingen rimlighet i bolagens ockerpriser för att man tydligen har varit stygg och brukat deras nät. Jag tänker inte uppmana folk att skriva på för någon viss operatör, men tänk efter nästa gång det är dags att teckna nytt avtal. Har du tid kan du alltid fråga operatören om de har Öresundserbjudande, eller avser införa det.

Inga kommentarer: