22 december 2006

Vem ligger?

"Sänkta skatter i moderaternas värld innebär att sparka på dem som redan ligger på marken och blöder."

Amela A. Hodzic (s)
Insändare i Skånska Dagbladet 22/12

Det budskap som Hodzic (hon skriver typ varannan dag i tidningen) och hennes gelikar sprider omkring sig är just den mentalitet som bryter ned samhället inifrån. Jag avskyr den som pesten. Det handlar om tävlingen mellan olika grupper att utmåla sig själva som så svaga och menlösa som möjligt, samt politikernas villighet att bli denna förstörelsementalitets tjänstefolk. Ett slags ömklighetsporr, som uppenbarligen får många att sagla ner sig.

"Att sparka på dem som redan ligger", är mantrat som vi har hört sedan valrörelsen. Vem är det som ligger? Vem krälar i stoftet och ödmjukar sig inför den nya regeringen och de nya majoriteterna i åtskilliga kommuner och regioner/landsting? Inte är det folk som jobbar och sliter för att tjäna sitt och familjens uppehälle. Inte är det försäljaren av Aluma - de hemlösas tidning - som står utanför snabbköpet. Inte är det 85-åriga Ella som pinnar på med rak rygg (bildlikt talat), trots sviktande hälsa och begränsad pension. Däremot har vi ett gäng politiker som hävdar att folk är omyndiga mähän, ackompanjerade av några fackpampar som medvetet lägger sig för att deras medlemskår riskerar att krympa något med mindre statliga subventioner och lägre skatter för små och medelstora inkomster.

Det finns en del människor som kämpar, och trots detta skjunker längre och längre ned. Därför bör kollektivet sörja för ett bra grundskydd, samt se till så att möjligheterna att försörja sig och växa som människa blir fler. Men de som har störst problem och moralisk resning är de som försvinner i larmet när ömklighetspornografins gråterskor tar i.

Inga kommentarer: