18 juni 2006

Rödgula vimpeln

Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag har nu satt igång en kampanj på nätet inför den 16 juli, som är Skåneländska Flaggans Dag (infaller alltid tredje söndagen i juli). Genom att klicka på vimpeln i marginalen här till höger kommer du till stiftelsens sida, där det också finns en undersida med anvisningar för hur du själv kan lägga upp vimpeln på din egen hemsida.

Vimpeln står för en uppmaning att flagga rödgult den 16 juli och stolthet över landskapet och dess kultur. Lägg upp den på din sida och uppmana dina vänner och bekanta att göra detsamma!

Det finns som sagt anvisningar på sidan. Det du behöver göra är att spara själva bilden på en Internetserver, lägga in html-koden på din egen hemsidas mall ("template") och skriva in bildens nya adress i html-kodens andra halva (efter img src=). Färdigt!

1 kommentar:

Malte Lewan sa...

Överhuvudtaget är den skåneländska vimpeln något jag vill slå ett slag för. Det finns inte bara en flagga utan också just en vimpel som kan hänga uppe året om - om man inte vill ha flaggan uppe året om. Vimpeln är dock tyvärr mycket mindre känd. (Man kan också ha en 'fimpel', dvs en vimpel med kors i precis som är vanligt med danska flaggan i Danmark.)