01 juni 2006

Borgerliga värderingar och HBT-rättigheter

Från hemsidan:

Onsdagen den 7 juni kl. 19-21 kommer jag att gästtala hos RFSL i Malmö, under rubriken "Borgerliga värderingar och HBT-rättigheter - hur går det ihop?" (HBT står för homo-, bi- och transpersoner) Alla intresserade är välkomna! Min ambition är att visa att det inte alltid är självklart vad som är "HBT-vänligt", utan att värderingar och samhällssyn i övrigt spelar en viktig roll. Kan man vara HBT-vänlig och samtidigt ha värderingar som delvis kan beskrivas som konservativa? Mitt svar är entydigt ja.


Kom och diskutera! Föredraget äger rum i RFSL:s lokaler, Monbijougatan 15 i Malmö.

2 kommentarer:

Ola D Svedin sa...

Häftigt namn på gatan, för övrigt. På vilket sätt är du "konservativ"? Kommunitaristiskt libertariansk som Dick E?

Ilan Sadé sa...

Jepp, en gayklubb med självaktning ska väl ändå ha en flärdfull gatuadress...

Egentligen är jag inte så förtjust i etiketten "konservativ", eftersom den inte säger någonting om innehållet - bara om förhållningssättet. Men eftersom den är så vedertagen och har fyllts med en del värderingar i folks medvetanden måste man ju relatera till begreppet.

Jo, det drar åt det kommunitära och det republikanska hållet. Samhällets gemenskaper har stor betydelse; det politiska styret måste underbyggas med medborgerliga lojalitetsband; vi måste våga diskutera dygder; skolan måste lära ut bildning; mm. Samtidigt bör vi låta folk ha privatliv, låta homopar få bilda familj, o s v.