28 juni 2006

Kampfisk istället för kamphund?

Ytterligare angrepp på människor har rapporterats sedan mitt förra inlägg om kamphundar. Kvällsposten har haft en artikelserie om bestarna, och det har visats sig att folk i gemen är väldigt upprörda över hundterrorn. Jag delar upprördheten. I takt med att pressreferaten blir fler börjar det dock bli mer och mer klart att det är hundägarna som upprördheten borde riktas mot. Gång på gång beskrivs hur hundägare efter angreppet tar hunden och...går därifrån utan ett ljud! Vilket avskyvärt beteende! Vilken feghet! Vilka kräk!

Jag är själv uppvuxen med stor hund och har lika stor passion för djur. Men hundar som utan vidare angriper människor ska inte vistas bland människor. Lagstiftningen med strikt skadeståndsansvar är otillräcklig. Obligatorisk skadeståndsförsäkring är ett förslag som har väckts; större möjligheter för polisen att avliva hunden är ett annat. Bådadera borde kanske förverkligas.

Man kan ju alltid skaffa sig en kampfisk istället. Den håller sig garanterat i sitt akvarium. Kampfisken Sten på hotell Sten Stensson i Eslöv har blivit en helt osannolik följetong i massmedia, sedan miljöförvaltningen dömde ut hans förra akvarium som varande för litet. Nu skrivs det om Stens två tilltänkta flickvänner, vilka ska ingå i ett promiskuöst menage-à-trois. Hur vet de förresten att firren är straight? (Ser han inte lite väl prålig ut på bilden?) Jag väntar bara på när den journalistiska smekmånaden är över, och skriverierna går över till att kommentera Stens nakenchock, Stens vilda natt bland Eslövs svartklubbar, eller knarkbeslaget i Stens gälfickor.

Se, detta lands nyhetsvärdering är spännande...

Inga kommentarer: