20 maj 2006

Öresundsklass på gång

Glädjande nog är det nu klart att det kommer att inrättas något slags Öresundstema på Geijerskolan, Limhamn. Vid sammanträdet igår i Öresundskommitténs lokaler i Köpenhamn redogjorde de ansvariga på Geijerskolan och i Limhamn-Bunkeflo stadsdelsförvaltning för hur projektet hade gått. Tidigare har jag bl a skrivit om detta här. En annons har varit ute i pressen, vilket skapade stor uppmärksamhet. Ett antal föräldrar har anmält intresse.

Hur långt de kommer med Öresundstemat i höst beror på hur många fler intresseanmälningar som inkommer, samt - givetvis - på finansieringen. Det behövs extra medel.

Hur som helst vill jag utbringa ett trefaldigt hurra för hur aktivt ledningen på Geijerskolan och i stadsdelsförvaltningen har arbetat med frågan. Här är det inte bara snack - här levereras det!

Nu måste bara Region Skåne vakna, och aktivt försöka finna stimulanspengar för denna typ av verksamhet. Det betyder inte att regionen måste stå för finansieringen, men att den åtminstone stöttar detta moraliskt och samlar information om möjligheterna.

Inga kommentarer: