12 mars 2007

Spänn av, katten!

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag har valt att publicera en debattartikel i DN som recenserar Centerpartiet. Texten låter som en typisk opposition på en B-uppsats. Det är väldigt mycket "å ena sidan, å andra sidan", "bra med tydlighet, men det blev kanske eventuellt måhända lite för tydligt", o s v. Centerpartiet har helt enkelt blivit alldeles för "nyliberalt" för Ullenhags smak (eller för att Ullenhag ska känna sig trygg?). För tänk om socialdemokraterna lyckas frambesvärja högerspöket igen!

Nåväl. Även om jag inte är troende liberal anser jag att förändringarna inom Centerpartiet på det hela taget har varit till det bättre. Mycket kan motiveras med andra argument än med de helt renodlat liberala.

Ullenhags artikel är, för att summera, väldigt kryptisk. Vilket kanske också är meningen. Jag tycker mig se ett meddelande mellan raderna: Maud Olofsson, låt inte enskilda riksdagsledamöter och andra partiaktiva ta ut en egen högerliberal kurs utanför regeringens hägn. Ni snyter nämligen vår väljarbas i städerna. För Ullenhag kan väl ändå inte mena att Centerpartiets officiella små förslag till justeringar av LAS och skattepolitiken är laissez-faire-liberalism upp i dagen? För att påstå det måste man vara riktigt rejält SOCIALliberal. Spänn av, katten, det svänger ju!

Inga kommentarer: