11 mars 2007

Bara spöken?

DN:s Dan Jönsson tycks ha blivit stockholmstidningens kultursidas utrikesreporter i Skåne. Han betonar för övrigt trosskyldigt i sin senaste rapport att han bor mitt i bushen mellan de kittlande namnen Sjöbo och Landskrona. Doctor Livingstone, I presume.

Artikeln ger väl i och för sig en någorlunda god bild av läget, och när Jönsson kommer in på att ett samhälle nog behöver ett "hjärta" börjar det bli intressant. Det är efter detta konstaterande som man kan börja avhandla konstruktiva lösningar på problemen. Men så kommer den där slutfrasen som raserar allt, efter en liten nätt smutskastning av två borgerliga partier genom att kalla dem "Svensk folkeparti" och "Neue Moderate Arbeiterpartei" (i det senare fallet är jag väldigt undrande inför vad Jönsson anspelar på).

"I Vellinge är vi redan där; annars tror jag fortfarande det finns tid att driva spökena på flykten."


Det gäller alltså bara att fördriva spöken. Tack för tipset. Någon som kan ställa upp som schaman här i bushen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Neue Moderate Arbeiterpartei"

Skall uttalas med tjock tysk accent. Anspelar självklart på nazismen jfr "National Sozialistische Deutche Arbeiter Partei eller NSDAP.

Moderaterna är smygnazister och indirekt orsaken till Nd valframgångar. En mycket logisk slutsats om man befinner sig på vänsterkanten.

Anonym sa...

Menar förstås Sd=sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Javisst , det fanns inget våld i landskrona förren man "erkännde att kejsarn är naken". av all tillrättalagd och förvrängd rapportering..