19 juli 2006

Ticket to (over) the blue...

Nyhetsbyrån Nytt Från Öresund (NFÖ) låter meddela följande:

"Tågresande rekord över Öresund

648 700 resor gjordes med Öresundstågen över Öresundsbron under juni månad i år, vilket är 23 000 fler än det senaste rekordet.

Den 15 juli slogs det trafikrekord på Öresundsbron med nästan 23 000 passerande bilar. Nu redovisar Skånetrafiken toppnoteringar också när det gäller antalet tågresor över bron. 648 700 resor gjordes med Öresundstågen under juni månad i år. Det är en ökning på cirka 18 procent i jämförelse med samma månad föregående år. Den tidigare högstanoteringen, på 630 300 resor, är från augusti förra året, enligt Skånetrafiken.

Hittills under det första halvåret i år, har 3,35 miljoner resor gjorts med Öresundstågen över Öresundsbron. Det är en ökning med 548.400 resor, vilket motsvarar 19,6 procent i jämförelse med samma period föregående år. (NFÖ)"

Och i Sverige inför man flygskatter, nationell vårdgaranti som inte gäller över sundet samt struntar i harmonisering av lagar. Hallå!!! Är det ingen i de beslutande församlingarna som kan anta det regionala perspektivet?

3 kommentarer:

Ilan Sadé sa...

Jag är stark motståndare till paramilitära grenar förbundna med politiska partier. Militärmakten ska stå under hela folkets kontroll. Så därför faller jag inte pladask för ditt förslag.

Men det stämmer att Centerpartiet har en rejäl förmögenhet efter försäljning av en framgångsrik tidningskoncern.

Anonym sa...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Anonym sa...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»