09 juli 2006

Ledare för Skånskan

I dagens Skånska Dagbladet står jag för ledaren och den signerade kolumnen. Detta kommer att ske vid ytterligare nio tillfällen i sommar, enligt följande schema:

10/7
30/7
31/7
6/8
7/8
8/8
9/8
13/8
14/8

Jag kommer inte att lägga ut texterna här, utan jag hänvisar till köp av lösnummer eller prenumeration.

6 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jaha, och vi som inte bor i Skåne måste alltså åka dit ner fär att få tag på dem?

Ilan Sadé sa...

Ja precis, man får väl offra sig lite...

Skämt och sido, eftersom jag betraktar huvudledaren som SkD:s ledarredaktions egendom, vill jag inte lägga ut den på nätet. Kanske kommer jag att publicera de signerade kolumnartiklarna, men jag tänkte nog kolla med redaktionen först så att det är OK.

Gustav Lundblad sa...

Ser fram emot att läsa dessa på det ena eller det andra sättet.

Anders Wallner sa...

Skönt att det kommer in lite Centeråsikter i Skånskans kolumner. ;p

Malte Lewan sa...

Kul!

Och två diametralt olika synpunkter om skånskt självstyre/regionalism kommer då att synas på Skånskans ledarsida. Stjernkvist (på statensvanner.se) vs Sadé.

Skriver Lars Stjernkvist osignerat ibland? Då kan det bli riktigt rörigt för tidningens läsare? :-)

Ilan Sadé sa...

Nej, Stjernkvist och det drev av SSU:are som för närvarande ersätter honom för att hans semester inte ska grusas, skriver signerat på högersidan i en långsmal kolumn.

SSU:arna har gnällt så mycket på det "thacheristiska" Centerpartiet så att ett inbördeskrig mellan tidningens fjärde och femte sida står för dörren. Jag tror att jag ska börja kalla deras kolumn för Gazaremsan. Där råder fanatism och anarki i form av små soloutspel och dagliga Kassamraketer mot sidan fyra. Fattas bara att de tar mig som gisslan mot att Centerpartiet tar tillbaka sitt förslag om ungdomsavtal.